بارداری تا ۴۹ سالگی بی‌خطر و تا ۵۴ سالگی امکان‌پذیر است بقائی: آمریکا خود مسبب ناامنی است، اما خواستار محکوم‌کردن ایران می‌شود! ناو هواپیمابر آدمیرال کوزنتسوف در آستانه اوراق شدن هشدار زرد هواشناسی برای ۲۷ استان صادر شد / بارش باران و رعدوبرق تا ۳ آبان ادامه دارد انهدام بزرگترین باند طلای جعلی در شمال کشور  جزییات مسدود شدن چت جی پی تی برای کاربران ایرانی سامانه بارشی جدید از چهارشنبه وارد کشور می‌شود / بارش باران در تهران و چند استان از جمعه هشدار هواشناسی؛ بارش‌ها از سه‌شنبه گسترده می‌شود / رگبار و رعدوبرق در چندین استان / کاهش دما در نیمه شمالی کشور ورود موج بارشی جدید؛ شمال کشور از روز سه‌شنبه سرد و بارانی می‌شود ماجرای قطع درخت تاریخی زگلیک برای ساخت سرویس بهداشتی تمدید مجدد مهلت ثبت‌نام و انتخاب رشته پذیرش بدون آزمون جزئیات پرونده آزار جنسی زن ایرانی در سفر به ترکیه هشدار وقوع سیلاب و آب‌گرفتگی معابر در مازندران هشدار بارش‌های سیل‌آسا از دوشنبه؛ سامانه بارشی جدید در راه است تمدید مهلت انتخاب رشته‌های با آزمون و بدون آزمون دانشگاه آزاد شرکت آبفا تهران: بارندگی‌ها ۳۶.۸ درصد پایین‌تر از متوسط بلندمدت است

استان‌هایی که در معرض "تهدید بالقوه فرونشست زمین" هستند

استان‌هایی که در معرض در استان‌های کرمان، البرز، تهران، گلستان، قم و همدان نرخ فرونشست زمین در یک یا چند پهنه بالای ۲۰ سانتی‌متر در سال است که بیشترین تهدید متوجه این استان‌هاست.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۸ - ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 07
کد خبر: ۲۲۷۲۷۰

به گزارش راهبرد معاصر. "خطر فرونشست زمین" در کشور ما روز به روز استان‌ها و شهرهای بیشتری را درگیر خود می‌کند و بیم آن می‌رود که دیر یا زود اثرات این پدیده که از آن به عنوان "زلزله خاموش" در لایه‌های پایین‌تر زمین یاد می‌شود، در سطح زمین پدیدار شده و جان و مال مردم کشورمان را به خطر بیندازد.

 

در حال حاضر این پدیده در همه استان‌های کشور در حال افزایش است و نرخ سالانه آن همواره درحال افزایش است و نزدیک به 49 درصد جمعیت کل کشور در معرض "فرونشست زمین" هستند.

 

در رابطه با آخرین شرایط فرونشست در استان‌های مختلف کشور علی ‌بیت‌اللهی؛ عضو هیئت عملی مرکز تحقیقات راه وشهرسازی به تسنیم گفت: آمار جهانی نشان می دهد که حدود 3 تا 5 درصد از کل پهنه‌های فرونشستی زمین دارای نرخ بالای 10 سانتی‌متر در سال هستند. این در حالی است که در چندین استان کشور ما و در چندین پهنه از گستره استان‌ها، نرخ فرونشست زمین بالای 10 سانتی‌متر درسال است.

 

وی ادامه داد: بنا بر آخرین بررسی های اینجانب، در سطح کشوری آمار زیر قابل ارائه است؛ در استان‌های کرمان، البرز، تهران، گلستان، قم و همدان نرخ فرونشست زمین در یک یا چند پهنه بالای 20 سانتی‌متر در سال است. همچنین در استان‌های آذربایجان شرقی، فارس، قزوین، سمنان، خراسان رضوی و اصفهان نرخ فرونشست زمین در یک یا چند پهنه بین 15 تا 20 سانتی‌متر در سال است.

 

عضو هیئت عملی مرکز تحقیقات راه وشهرسازی اضافه کرد: در استان‌های آذربایجان غربی، یزد، کردستان، لرستان، زنجان، کرمانشاه و مازندران، فرونشست زمین دارای نرخ 10 تا 15 سانتی‌متر در سال در یک یا چند محدوده است. در استان‌های چهارمحال و بختیاری، خوزستان، هرمزگان، بوشهر، اردبیل و خراسان جنوبی در یک یا چند پهنه، فرونشست زمین دارای نرخی بین 5 تا 10 سانتی‌متر درسال و در استان‌های ایلام، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و کهگیلویه و بویراحمد نرخ فرونشست زمین در یک یا چند پهنه بین 3 تا 5 سانتی متر در سال برآورد شده است.

 

بیت‌اللهی خاطرنشان کرد: آخرین تحقیقات و بررسی‌های میدانی حاکی از این است که تنها استان گیلان از این تهدید مصون مانده و در این استان تا این تاریخ فرونشست زمین شناسایی نشده است اما بعید نیست که با توجه به برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی در این استان و مهاجرت‌های اقلیمی که به گیلان انجام شده، به‌زودی فرونشست گریبانگیر این استان شمالی کشورمان بشود./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار